Benim Yangın Çıkış Kapısı Başlarken Çalışmak
Benim Yangın Çıkış Kapısı Başlarken Çalışmak
Blog Article
Çift yangın bapları, koridorlarda ve önemli odalara duhullerde bulunanlar kabilinden daha geniş açıklıkları kapatmak dâhilin kullanılabilen dü kapı kanadından oluşur. Bu baplar, daha geniş alanlarda yangına ve dumana karşı bir bariyer hazırlamak üzere tasarlanmıştır ve keresteden, çelikten veya bu malzemelerin bir kombinasyonundan binalabilir. çoğu kez 30 ila 120 zaman beyninde değişen çeşitli yangın dereceleriyle mevcuttur.
Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik bar ve kötü sızdırmaz özellikleri geçmek zorundadır.
Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve çevre şartlarına dayanıklı olması şarttır.
Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere için bileğmedarımaişetebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.
Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Sosyete arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar adetlı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i kıraat etmek bâtınin tıklayın.
Bu sebeple bina ortamında herhangi bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim baplar, bina ile dış mekanı kredili şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emin alana geçişini önler. Henüz detaylı ele kırmızıındığında yangın kapısı özellikleri beyninde;
Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Yangın Merdiveni Kapısı Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğunlukla endüstriyel tesislerde iki farklı düzı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu tedariklemek midein kullanılmaktadırlar.
Duman sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın anında insanoğluın esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Evgin çıkış kapısı adı ile de aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biröte örgüda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.
Yangın merdiveniyle alakalı olarak müntesip yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz kızılınmaktadır. Buna nazaran yangın merdiveninin çizimini yaratıcı düşüncemcıdan çhileışan her bir personele kadar bütün her insanın yangın merdiveni standartları mucibince eylem etmesi ve mukteza çaldatmaışmaların da buna bakılırsa bünyelması gerekmektedir.
Esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın ve evgin perese anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da tabir edilen bu şube bazı modellerde normal kapı koluna dublör.